Népművelés. Sok köcsöggel.

A gyerekek mindenhová szétkenik a taknyukat (retro)

Az emberekben egy közös van, hogy mielőtt olyanok lennének, mint amelyinek, milyen aranyosak, tiszta anyjuk, utána meg milyen kedves bácsi-nénik, tessék szépen köszönni nekik. A kettő állapot között meg van faszkalap szomszédod, meg az a geci főnököd, és a kurvád, aki megcsalt.

Biztos nem lettek jól megnevelve a szüleik által! Csap az asztalra most Irma néni az emeletről, aki távolról a mutatóujja rázogatásával nevelte szüleik helyett is a rossz gyerekeket. Több-kevesebb sikerrel.

Tóbiáska kezelhetetlen gyerek volt. mikor rátört a kezelhetetlenség, anyja olyan spártai pofont kent el a gyerek takony fején, hogy az emeleten Irma néni is felült egy pillanatra a kanapén, pedig olyan hangosan hallgatott Nyári Kálmán slágereket, hogy a konyhájában egy norvég death metál banda is észrevétlenül koncertezhetett volna.

De hogy példát is mondjunk Tóbiáska rosszaságára: az anyja által uzsonnára csomagolt szendvicsről látóidegei segítségével rendszeresen megállapította, hogy az nem ízlik neki, ezért azokat a kukába kidobálta a kis kezeivel. De az anyja sem ma kezdte a pályát, gyanút fogott, ezért egyik este rákérdezett a gyereknél, hogy hogyan ízlett a kőrözöttes szendvics, Tóbiáska? Tóbiáska pedig mondta, hogy nagyon ízlett, mind megettem. Mer a gyerek az olyan hülye, mint a tacskó, rendesen meg se nézte, mit dobál ki, nem-e esetleg-e sajtkrémmel volt az a szendvics inkább megkenve.

Egen, ízlett a körözöttes szendvícs, te türhő, és hopp, Erma néninél megremegett a csillár.

Csoda-e hát, hogy Tóbiáska anyja a gyereknevelést leginkább az ördögűzéssel rokonította, és nem volt kétsége afelől sem, hogy a poklot a méhébe a gyermek apja rakta bele, mely azóta egy ócska szakadt faszcibáló kurvával élt inkább együtt. Apádnak is inkább a friss pina kellett, mint te, közölte nem egyszer anyja Tóbiáskával, aki erre is csak nagy buta szemekkel tudott pislogni.

De a szomszédból a Bécike sem volt jobb Tóbiáskánál, az meg olyan irtózatosan tudott szörnyű ékezetes magánhangzátokat kiüvölteni a húsz kilós testéből, hogy Irma néni nem csak hogy felült a kanapén, hanem egyből le is rohant a légópincébe hat Globus konzervvel. Bécike szülei azonban nem hogy nem verték el a visító disznót egy telefonkönyvvel, de inkább olyan tehetetlenül nézték, mint ahogy Newton a fejére eső almát.

Nekik viszont utána sem jutott semmi eszükbe, inkább próbáltak úgy tenni, mintha nem lenne ott a gyerek. Az meg, hogy legyőzze láthatatlanságát, még egyet tekert a volumén, vörös bucivá dagadt kalács képe, és olyan hangot adott ki, mint egy skótduda, amire ráállt egy elefánt.

A két gyerekben csak egy közös volt, hogy napközben Klemperné Trevcsák Henrietta, azaz Heni néni felügyelete alatt álltak, aki 32 éves óvoda- és fejlesztőpedagógusi rutinjával tudta, hogy mindig tartania kell magánál egy 50 milliméter hosszú injekciós tűt, aztán amikor az egyik koboldra rátör a baromság, csak föl kell mutatnia, hogy ezzel szokta kiszívni a gyerekekből a rosszaságot. Emerre a kis kolbászka pedig úgy tömte vissza az orrába a taknyot, amit előtte a falon akart  egyenes szándékkal szétkenni, hogy öröm volt nézni.

Heni néni csoportjában 46% szerette a parizeres kenyeret, 54% a ivólevet, és 23% szeretett délután aludni, ehhez képest 100% ette meg a parizeres kenyeret, itta meg ivólevet, és ugyanennyi aludt délután, mintha bemorfiumozták volna.

A szülők nem értették, hogy a büdös lekvárosképű, lábszagú, izgága, nyaklevesvirág gyerekük miért tud az óvodában normálisan viselkedni, otthon meg nem. Kérdezték is Heni nénit, hogy mi a titka? Szíjjal veri őket? Sosem szól rájuk, hagyja megenni nekik a macskaszart is? Jeges vizet önt a nyakukba? Térdepelteti őket? Tényleg ad nekik morfiumot?

Heni néni erre mondta, hogy ezekkel szemben leginkább nem árt, ha az értelmi képességünk meghaladja a négyéves gyerekét, akit éppen nevelni próbálunk, és következetesen, felnőtt módjára viselkedünk vele. Tóbiáska anyukája, akinek volt férje önkormányzati képviselő testületi tag és különbenismitképzel, erre úgy elsápadt, hogy a nappali fénynél is világított.

A jópofa Heni néni azóta otthon a Disney Channelen nézegethet gyerekeket, a csoportját pedig megörökölte a Szkátits Kitti, vagyis Kitti néni, aki nagyon örült hogy végre óvónőként dolgozhat, miután nem vették fel marketingesnek, területi képviselőnek, salesesnek, telefonos értékesítőnek,  adminisztrátornak, könyvtárosnak, konyhai kisegítőnek, Replaybe eladónak. És örült az intézményi fenntartó hivatalvezetőjének helyettesének a szomszédja is, hogy végre valahova benyomta a menyét.

És örült Bécike is, hogy  végre rendesen szétkenhette a taknyát a falon.

5 Comments

 1. Hey there! I just want to offer you a huge thumbs up for your excellent info you have here on this post. Ill be coming back to your blog for more soon.

 2. instagram follower viewer

  each time i used to read smaller articles or reviews which as well
  clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading at this time.

 3. PlaseFuture FREE BONUS

  👉 Jade He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:👉 http://bit.do/fVzCM

 4. Content Generator

  A secret weapon for anyone who needs content. I dont need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, its nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least thats what I thought until I came across Article Forge. Built by a team of AI researchers from Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an AI content writer that uses deep learning models to research, plan out, and write entire articles about any topic with the click of a button. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article with the Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

 5. Content Generator

  Free. Sign up to receive $100, Trade to receive $5500. Click Here:👉 https://millionairego.page.link/free

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2022 izomtibi

Theme by Anders NorenUp ↑